21 Mayıs 2016 Cumartesi

Cilt Bakımı : La Roche-Posay Effaclar Yağlı ve Akneye Eğilimli Hassas Ciltler İçin Bakım

Dün mide hapımı almak için dermokozmetik ürünlerin de satıldığı bir eczaneye girdim. Kasanın tam sağ tarafındaki ürünleri incelerken, son zamanlarda cildimde çıkan sivilceler ve ardından bana bıraktığı izlerden nasıl kurtulacağım diye düşünürken, karşımda şimdi anlatacağım ürünü gördüm.

La Roche-Posay Effaclar - Yağlı ve Akneye Eğilimli Hassas Ciltler İçin Bakım



Tam da benim cilt türümü anlatan bu ürün markasının daha önce bir çok ürününü kullandığım için güvenim tam. Akne, siyah ve beyaz nokta, yağlı cildi ve geniş gözenekler gibi cilt problemlerinde özenli bir temizlik gerektiği için, cilt temizleyici ürünlerine çok önem veriyorum. Özellikle mevsimsel değişimler ve güneş sayesinde yorulan cildimi nasıl korusam diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Ürün kutusunda gördüğünüz üzere, içinde temizleyici jel ve bakım kremi bulunmaktadır.

Effaclar Jel, cildi temizlerken siyah noktalarda ve parlamaya neden olan yağlanmada gözle görülebilen bir değişime neden oluyor. Sabun, renklendirme, alkol ya da paraben içermeyen bu ürün, dermatolojik olarak uygunluğu kabul görmüş. Ürün 50 ml olmasına karşın uzun süre kullanılabilecek yoğunlukta.

Effaclar Duo Bakım Kremi, cilt bozukluklarını azaltmaya, akne lekelerine karşı üretilmiş olup 24 saat içinde etki gösterildiği söyleniyor - hadi inşallah! Ürün 15 ml, acaba yeterli gelecek mi?

Ürün deneme fiyatı ile 24.99 lira olup kesinlikle kaçırılmaması gerekiliyor - zannımca.

Lekesiz bir cilt için...

Ü.


20 Mayıs 2016 Cuma

Ojeler : Flormar CC Concealer - Tan Beige 006

Uzun süredir yazamıyoruz.

İnanın boş verdiğimizden değil, gerek iş gerekse ev hayatının yoğunluğundan. Eğer bizi merak ettiyseniz açıklama yapalım istedik. Dip not olsun istedim.

Yazın gelmesiyle artık bordo tonlarına veda eden, hatta oje de bile daha kadifemsi renkleri tercih eden biri oldum. Özellikle nude tonlarını daha çok tercih etmeye başladım.

Bu ay içinde ikincisine başladığım, en çok kullandığım ojedir Flormar CC Concealer - Tan Beige 006.

Aslına bakarsanız, ürüne başlamadan önce, concealer özelliğine sahip olması çok saçma gelmişti, neticede tırnak üzerindeki renk farklılıkları ya da tırnak kusurları her oje ile kapatılabilir diye düşünmüştüm ama bu iş öyle olmuyormuş. :)

Ojenin yapısı kesinlikle çok kadifemsi, yani tek kat uygulamayla bile istenilen sonuca ulaşmanız mümkün. Kapatıcı özelliğine sahip olması nedeniyle belki de, tırnaklarınızı pürüzsüz gösteriyor. Çift kat ile tam bir pembemsi renge kavuşuyorsunuz.

Bu ton benim cildimle aynı tonda olmamasına karşın, hafif pembemsi bej rengi ile beni mutlu etti. Nude ojelere göre daha parlak ancak sim içermiyor. Oldukça doğal.

Bu serinin diğer ürünlerini de kesinlikle deneyeceğim. Peki ya siz? Denemek ister misiniz?

Ü.

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Cilt Bakımı : Avon Care Light Moisture with Cucumber & Green Tea / Salatalık ve Yeşil Çaylı Temizleme Jeli

Daha önce size Avon siparişimden bahsetmiştim, pek sık olmamakla birlikte ara sıra Avon kataloguna bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Uzun süre aynı temizleme jelini kullanınca, cildim alıştığı için mi yoksa bir süre sonra aynı performansı göstermediğinden mi bilmem, elimden geldiğince yeni ürünleri ya da eskiden kullandığım ürünleri sıra sıra kullanmayı tercih ediyorum. Açıkçası bunu şampuan seçimimde de yapmıyor değilim.

Şimdi bahsedeceğim ürün, Avon Care Light Moisture with Cucumber & Green Tea



Fotoğrafta da gördüğünüz gibi, yoğun bir yapısı olan bu temizleme jeli, aynı zamanda tonik özelliği de taşımakta. Karma ciltten yağlı cilde kadar bir çok ürün kullanıcısının tercih etme sebebi de belki de hem temizleyici köpük özelliğini taşıması hem de tonik olarak ayrıca bir ürüne gerek duyulmaması. 

Dediğim gibi, her ne kadar 200 ml şişede olsa bile, yoğun yapısı sayesinde uzun süre kullanabileceğiniz bir ürün. Bir kaç damla ile cildinizi temizleyebilir, kirden ve makyajdan arındırabilirsiniz. 

Light Moisture, yani hafif yapısı sayesinde cildinizi kolaylıkla nemlendirir ve özellikle yağlı görüntüsünden uzak tutar. 

İçinde bulunan salatalık ve yeşil çay özleri sayesinde de gözenekleri sonuna kadar temizler. Kokusu da size fresh bir his verir. Açıkçası sıkılaştırma özelliği konusunda pek inandırıcı gelmese de ürün bu konuda da iddialı. Ürün antialerjiktir.

Ürün fiyatı oldukça uygun, indirime denk gelirseniz daha da güzel. Günlük kullanım için ve taşınabilmesi açısından tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın.

Ü.


5 Mayıs 2016 Perşembe

Dikkat : Platin Alışverişim

Geçen hafta Teog sınavının bizlere verdiği imkanla Mersin'e, evime gittim. İki güncük aileme doymaya yetmese de, hiç yoktan iyidir dedim. Mersin'e gittiğimde uğradığım bir kaç yerden birisi de Mersin ve Adana'da bulunan Platin'e uğramaktır. Mersin'de yaşadığım dönemde, kardeşimle ve Ö. ile sık sık gittiğimiz bir yerdi Platin. Bu hayatımızda hiç değişmeyecek bir gerçek aslında.

Platin, özel günlerde muhteşem indirimler yapan, satış fiyatından yüzde 50 indirim yapan bir mağaza. Anneler gününe özel bu indirimi kaçırmak saçmalık olurdu zaten. Gelelim neler aldığıma. Aslında bütün mağazayı alabilirdim ama kardeşim M. ve kendim için eksikleri tamamlamak yeterli diye düşündüm. 


Yukarıdaki parçaları kendim için aldım, bu aralar far delisi oldum. Aldıklarım:

1-Flormar Nudes Far Paleti: Ne zamandır istediğim tonların oluşturduğu bu palet, mat renkleriyle ne zamandır almak istediğim bir üründü. Yüzde 50 indirimli fiyatı ile 11.75 liraya aldım.

2- Pastel Pro Fashion: Kahve göz rengine en çok yakıştırdığım tonlardan birisi de yeşildir, gerek  mat gerek parlak tonlarıyla bu mini paleti beğerek aldım. Yüzde 50 indirimli fiyatı ile 9.25 liraya aldım.

3-Essence Mono Farlar: Her ne kadar tonları belli olmasa da, ten rengine yakın ve bakır renkli bu farlar, yüzde 50 indirimli haliyle sadece 3'er lira.



Kardeşimin de eksikleri sırayla:

4- Maybelline Rocket Volume Maskara: Aslına bakarsanız hiç kullanmadığım ama merak ettiğim bir ürün. Ürün fiyatı yüzde 50 indirimli hali ile 11 lira.

5- Pastel Pro Fashion & Essence Mono Far: Kendime alıp da M.'ye almaz mıyım?:)

6- Maybelline The Colossal Kajal Extra Black: Ben pek bir farkını göremesem de kardeşim oldukça memnun, stoklamakta fayda var. Yüzde 50 indirimli fiyatı ile 4.50 lira.

Totalde 50 liraya yakın ödedim ama en sevdiklerimizi aldım.

Eğer siz de Mersin ve Adana'da yaşıyorsanız, mutlaka Platin'e uğrayın derim.

Sevgiyle kalın.

Ü.

2 Mayıs 2016 Pazartesi

Makyaj Temizleyiciler : OTACI Makyaj Temizleme Suyu

Makyaj yapmayı ne kadar çok sevsem de makyajımı temizlemeden asla uyumamaya da özen gösteriyorum. Çok ağır makyaj yapmadığım için makyajımı temizlemem de çok zamanımı almıyor.

Bugün bahsedeceğim ürün  organik ürünlerini sıkça duyduğumuz Otacı markasına ait makyaj temizleme suyu.Ben daha önce bu markanın saç bakım yağını severek kullanıyordum ama makyaj temizleme suyuna hiç rastlamamıştım. Geçen doğum günümde canım dostum Ü.'den gelen harika hediyelerle dolu kocaman paketten çıktı bu ürün. Hemen sabırsızlıkla denedim.


İlk olarak ürün %100 doğal kökenli organik temizleyici içeriyor. Paraben, alkol, parfüm içermiyor.Su bazlı bir ürün. En önemlisi de hayvanlar üzerinde test edilmiyor. İçerisinde bulunan yabani kadife çiçeği özleri cildi nemlendirip yumuşatıyor.

Gelelim kullanımına; çok az miktarda makyaj pamuğuna döktüğünüz ürünle nazik şekilde cildinizi temizliyorsunuz. Özellikle rimel gibi zor temizlenen ürünü bile nasıl kolayca temizlediğine inanamayacaksınız. Açıkçası bu kadar organik içerikli bir üründen bu performansı beklemiyordum. Çok memnun kaldım ve bundan sonra kullanmaya da devam edeceğim. Ürün 150ml.Fiyatı hakkında bir bilgim yok hediye olduğu için bakmadım :)

Siz de kendinize ve cildinize değer verin ve lütfen cildinizi temizlemeden uyumayın.Her güne güzel uyanın :)

Ö.

1 Mayıs 2016 Pazar

Ojeler : Note - 08 Rose Dust & Note - 9 Nude

Oje alırken genelde hep aynı markalara takılı kalsam da arada farklı markaların ojelerini denemem gerektiğini de düşündüğüm için geçen gün ki alışverişimde Note markasına ait iki adet oje aldım.
Bu aralar fazla renkli ojeler kullanmadığım için tercihimi doğal tonlardan yana kullandım. Renk skalası bir Flormar bir Pastel kadar geniş olmasa da Note markasında da aradığınız her renkten bir kaç ton bulabileceğinizi söyleyebilirim.

Gelelim tanıtacağım ojelere. İlk rengimiz  NOTE -08 Rose Dust. Rengi çok doğal bir pembelik içeren bu ojenin sürülüşü de diğer mat ojelere göre çok daha  kolay. İlk kat da bile renk tırnaklarınızda çok sağlıklı bir görüntüye dönüşüyor. Ben merak edip ikinci katı da uyguladım ve gerçekten çok beğendim.


İkinci rengimiz ise NOTE - No:9 Nude. Diğer renge göre daha mat olan bu ojenin uygulaması da haliyle daha zor. Kesinlikle ikinci katı uygulamak gerekiyor. Ben bu rengi de çok beğendim, açık renk mat oje seven arkadaşlara kesinlikle tavsiye edebilirim.


Note markasının bu ojelerinin fiyatına gelecek olursak 2.90 lira gibi uygun bir fiyata bu ojelere sahip olabilirsiniz. Ben denedim ve memnun kaldım.

Ö.